Monday, January 31, 2011

Definisi SEO

Search Engine Optimization (SEO) adalah proses meningkatkan kualiti trafik. Proses mendapatkan website anda ke bahagian atas enjin carian, ini adalah dasar definisi seo . SEO pada dasarnya memanfaatkan kata kunci yang efektif, blog dan teknik berkaitan lain untuk membuat website berada pada kedudukan yang lebih tinggi. Tetapi awas, jauhkan amalan-amalan buruk SEO kerana ia akan menjejaskan reputasi blog dan anda mungkin akan menghadapi kesulitan disenarai hitamkan.


Definisi SEO - SEO juga boleh ditakrifkan sebagai proses peningkatan laman web dengan tujuan utama menghasilkan lebih banyak perkhidmatan website. Setelah website telah dioptimumkan untuk enjin carian yang berkesan, kedudukan teratas anda akan dapat dikekalkan untuk jangkamasa yang lama. Hari ini, sejumlah besar pengguna mencari website melalui search engine. Ia boleh membantu untuk:
  • Peningkatan lalu lintas.
  • Peningkatan kedudukan.
  • Meningkatkan link popularity.
  • Kata kunci kajian.
  • Website di kedudukan teratas.
  • Kepuasan pelanggan.
Search Engine Optimization juga membantu dalam mencari pelbagai peluang perniagaan. Hari ini, sejumlah besar orang yang mencari pelbagai perkhidmatan tempatan dan peringkat orang-orang ini telah meningkat dari hari ke hari.

Pada dasarnya, SEO terbahagi kepada dua:
  • On-page optimization
  • Off-page optimization
SEO consultant akan mengoptimumkan laman anda pada siri kata kunci, sehingga laman anda muncul di bahagian atas enjin carian. Apabila seseorang mencari maklumat di web, mereka biasanya melawat enjin carian dan menaip kata-kata yang menggambarkan apa yang mereka cari.

Mesin carian menyemak database-nya dan mengembalikan halaman hasil yang memenuhi keperluan pengguna, apa yang mereka cari. Kata-kata yang digunakan oleh orang-orang untuk mencari boleh dianggap sebagai kata kunci. Dengan demikian, kata kunci memainkan peranan penting dalam optimasi search engine.
SEO bekerja dengan cara yang sederhana tetapi memakan masa sedikit dan memerlukan banyak kesabaran.

Perancang web tanpa pengetahuan dari SEO tidak akan berfungsi kerana tidak akan membantu anda menarik para pengunjung ke laman web dan anda mendapatkan peringkat yang lebih rendah. Website ini harus benar dioptimalkan untuk search engine. SEO adalah kaedah yang hanya bekerja secara percuma.

Sunday, January 30, 2011

Testimoni Terbaru Produk Pure Oil Series 1

video

Untuk mendapat keterangan lanjut mengenai produk ini terus ke http://www.rahsiaterapi.com/

Servis Untuk Reka Laman Web Jualan

Dalam dua tiga hari ni dok terpikir nak buat servis ni. Kesian juga bila dok dapat soalan dalam facebook macam mana nak buat laman web jualan macam http://www.rahsiaterapi.com, http://www.sayangisteri.com dengan http://www.ringgitnetwork.com. Setakat nak buat yang simple-simple tu boleh la. Kalau nak yang canggih-canggih boleh diusahakan.

Kalau nak buat laman web jualan insyaallah. Cuma pelanggan kenalah bagi konsep laman web jualan dan maklumat-maklumat untuk merekabentuk surat jualan.

Dalam membina laman web jualan ni, 3 unsur penting perlu ada untuk laman web jualan anda jadi MANTOP.
  1. Domain sendiri
  2. Autoresponder
  3. Affiliate
Nanti saya sambung lagi ye... Dah mengantuk la pulak.

Thursday, January 27, 2011

Baby Boom...





My little princess Nor Afiqah Syaza Binti Nor Hafizan

Family Trip To Cameron Highland

Bergaya dengan glove musim sejuk dia.


Berposing kat depan pintu masuk ladang strawberry. Petik sendiri buah strawberry RM25.00 satu bekas.
Ayahnyer dengan anak-anak


Kat sebelah pokok strawberry
Anak yang bongsu, ibunya tengah suap strawberry + coklat + krim. Makan aje dier...


Yang ni along, tengah pulun buah strawberry. Seronok dia masa kutip buah sendiri. Terus makan.

Email Spam Maybank

Boleh kata tiap-tiap hari aku dapat email SPAM Maybank macam ni. Diaorang ni tak putus asa ye nak cuba menipu pelanggan Maybank. Kalau tengok dari alamat email yang dihantar pun kita dah boleh tahu yang email ni tak betul @aol.com

Solution To Send Large File

Sending a large file to anyone up to 300MB for FREE
Also you can download a FREE user guide here http://www.sendspace.com/file/4n2y2c

Wednesday, January 26, 2011

Just Want To Share


Adakah Ini Rupa Kereta Proton Akan Datang?





Adakah ini rupa kereta kebanggaan Malaysia yang bakal dilancarkan tidak lama lagi?
Itu bukan persoalannya. Yang menjadi persoalannya sekarang bilakah kita sebagai warga Malaysia mahu membuat perubahan kepada persepsi terhadap barangan buatan kita sendiri.
Kita sepatutnya berbangga kerana mempunyai kereta buatan kita sendiri. Dari segi kualiti, Proton telah banyak berubah, malah setanding dengan jenama lain yang berada di Malaysia dan di antarabangsa. Harganya pula amat berpatutan, malah mampu dimiliki oleh semua golongan.
Kita patut mempunyai semangat sebagaimana orang-orang Korea. Mereka amat bangga dengan jenama yang dikeluarkan dari negara mereka. Malah jika anda pernah ke Korea, kita bercakap mengenai industri automotif. Memang susah nak jumpa kenderaan selain dari jenama buatan Korea (maklumat dari rakan saya yang pernah ke sana).
Kita mesti berubah. Fikirlah...

CIMB Autoworld Car Of The Year 2010


Tahniah kepada pengeluar-pengeluar kereta yang telah memenangi award ini. Salah satu yang paling membanggakan saya ialah Proton Exora mengungguli AWARD untuk Best MPV Value For Money.
Tahniah Proton!
Kriteria yang diambilkira oleh para juri dalam menentukan penerima award ini adalah berdasarkan rekabentuk, keselesaan, penjimatan, faktor keselamatan, kebolehan pemacuan, fungsi praktikal, kehendak alam sekitar, kepuasan hati pemandu serta harga dan nilai yang berpatutan.
Ini membuktikan bahawa Proton sememangnya menghasilkan produk yang bermutu tinggi dengan harga yang berpatutan dan sekaligus memberikan nilai kepada wang ringgit yang dibelanjakan.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai anugerah ini anda boleh layari di laman web ini : http://www.autoworld.com.my/CIMB-Autoworld-Car-Awards-2010/winners.asp

Tuesday, January 25, 2011

Hot Blog

Pertama sekali tahniah kepada penulis blog tersebut. Bukan senang nak jadi senang. Menulis blog ini perlukan kreativiti dan kesabaran.

Bukan hari ini buat blog boleh terus dapat duit. Lepas ni tumbuhlah blog-blog baru bagai cendawan, termasuklah blog saya ni. hehehe...

Kadang-kadang saya ada isu nak diluahkan dan diutarakan, Kadang-kadang ada rasa geram, benci, meluat pun ada. Lepas ni boleh la kita berkongsi apa yang saya rasa.

Nak berfikir sendiri kadang-kadang rasa berat.
Mari kita kongsi sama-sama.


Buat Business Kecil-Kecilan

Aku ada la buat business online secara kecil-kecilan. Saja nak cari pendapatan tambahan. Target nak bayar hutang kad kredit yang hari-hari dok tambah je.
Bayar bulan-bulan pun minimum payment je.









Kalau ada yang berminat, boleh la cuba-cuba intai laman web saya ni.
Klik dulu baru fikir....

Nyamannyer...

Fuuhh.... datang kerja pagi-pagi dalam keadaan macam ni, alangkah damainyer.

Permandangan macam ni selalunya kita boleh lihat di kawasan tanah-tanah tinggi seperti di Cameron Highland, Freezer Hill atau Genting Highland.

Tapi tuan-tuan.... hahahaha...
Suasana begini boleh anda perolehi di kawasan Proton City Tanjong Malim, Perak.

Seronok kan?

Jadi... Fikir-fikirkanlah dan selamat menjalankan tugas.

Baru terfikir pasal Autoresponder yang tak payah keluar duit

Pagi-pagi tadi teringat pasal autoresponder yang aku pakai sekarang untuk laman web jualan aku. aku baru je nak mula buat internet business. Ingat-ingat nak cari la autoresponder yang free.

Buka la laman web forum WangCyber, korek-korek rupanya diaorang rekomen guna autores. Baru aku teringat yang aku pernah beli ebook dari Beanerd, dalam pakej tu semua ada.

Tiap-tiap bulan bagi aku yang baru nak mula business ni, banyak la juga kena bayar USD19 tiap-tiap bulan. Malam ni ingat nak cergas setup autoresponder ni.

Tapi kena tunggu sampai 24 hb Feb la. Pasal baru semalam autoresponder tolak dari kad kredit aku USD19. Waaaaa.... apasal la aku lambat sangat berfikir...

Yang dikejar lambat, yang dah ada pulak tak pakai. Apa punya falsafah daa.. Ingat nak jadi Reseller produk ni. tapi dah lambat. Tu la... lambat berfikir...

Fikir...Fikir...Fikir...

Awas Email Spam dari En Malik



Apa khabar semua. Saya baru je menerima email ini dari En Malik. Saya cuba search kompeni yang dia tulis dalam email tu. rupa-rupa spam ni sudah mula menyerang rakyat Malaysia. Jadi tolong jangan response email ini. Anda mungkin akan menyesal.

Email dari dia berbunyi:

Email From : “Malik Zakri” or malikzakri20@yahoo.co.uk

Email Content :-

” Hello Dear,

I am Malik Zakri from United Kingdom, I am working as a Purchasing Manager in this company NATURAL GEMS PROCESSING COMPANY INTERNATIONAL (N.G.P.C) .

Due to my present condition of health now, I sincerely demand for your honest co-operation. I have deliberated this in my mind and decided to offer you this profitable business for the both of us.

This is a profitable business which will be of mutual benefit to both of us. I used to go to Malaysia to purchase a product called (SAPPHIRE BLUE STONE) it’s a mineral stone that is used for making jeweleries such as rings necklace bangle and other valuable things.

I am unable to make this trip to Malaysia because of my health condition. I have been diagnosed with heart disease which was discovered very late, due to my laxity in caring for my health. It has defiled all forms of medication. Right now, I am on admission and waiting for an operation to be carried out on me that will take few months to recover according to the Medical Doctor.

My Company director has arranged for my Assistant Purchasing Manager to come to Malaysia for the purchase of this product which I usually purchase the product at the rate of (6,250USD) per kilo from an agent in Malaysia, after i get it from the agent at this price i will now sell to the company where i work at the higher rate of (11,500USD) per kilo.

In order to protect my previous dealings, I wish to appoint you as the seller of this product in Malaysia.

The Assistant Purchasing Manager will soon be in Malaysia and I want him to buy the products through you, while you contact the agent in Malaysia to get this product from her and sell to the company where i work.

You must not allow my Assistant purchasing manager to meet the main agent in Malaysia because of the profit that is in between the cost of the product in Malaysia and the amount my company usually buy.

If you can handle this transaction and promise to be faithful then I will give you all the necessary information. I am waiting for your positive and urgent response for us to proceed in this business. I
will also like you to give me your contact details so i can contact you for better understanding.

For more details, write me on my private email: malikzakri20@yahoo.co.uk

Thank you, ”




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...